Reseptit

Popcorn-kinuskimokkapalat

  • 30 min
  • 9 kappaletta
275 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
tummaa kaakaojauhetta
4 tl
leivinjauhetta
5
kananmunaa
4 dl
sokeria
2½ dl
maitoa
1 ps
suolattuja mikropopcorneja (noin 1 l valmiina)
1 ps (220 g)
kermakaramelleja (esim. Omar)
2 dl
kermaa
1 ps (15 g)
pakastekuivattuja vadelmia tai nonparelleja
  1. Tarvitset korkeintaan halkaisijaltaan 9 cm olevan sydänmuotin tai terävän pienen veitsen sydämien leikkaamiseen.
  2. Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön mikäli ehdit, se parantaa taikinan rakennetta.
  3. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä.
  4. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään omassa astiassa.
  5. Vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokerit kulhossa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen jauhot, voi ja maito, kahdessa kolmessa osassa, koko ajan vatkaten.
  6. Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille ja laita uuniin 12–15 minuutiksi.
  7. Ota pelti uunista jäähtymään ja tee kuorrute.
  8. Valmista popcornit.
  9. Kuori karamellit ja laita kerman kera kattilaan.
  10. Kuumenna, kunnes karamellit ovat sulaneet ja keitä noin 10 minuuttia, välillä vispilällä sekoittaen. Kinuski on valmis, kun se jähmettyy hieman lusikassa.
  11. Kinuskin kiehuessa leikkaa pohjasta 9 sydämen muotoista palaa ja irrota ympärille jäävät palat.
  12. Jos et halua hukata pohjaa, tee neliöitä. Kaada kerros (reilu ruokalusikallinen) valmista kinuskia jäähtyneiden sydämien päälle ja levitä lusikalla.
  13. Ripottele päälle popcornit ja painele hellästi kinuskiin kiinni. Kaada popcornien päälle vielä loput kinuskit ja ripottele päälle pakastekuivattua vadelmamurua tai nonparelleja.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt