Reseptit

Kauracannolit

  • 60 min
  • 6 hengelle
125 g
voita
2
munanvalkuaista
1,5 dl
sokeria
1 dl
jauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
2 dl
vispikermaa
1 prk (200 g)
sitruunarahkaa
0,5 dl
tomusokeria
hyppysellinen suolaa
vadelmia ja tomusokeria koristeeksi
  1. Ota voi ajoissa pehmenemään huoneenlämpöön. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Vatkaa munanvalkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi.
  3. Mittaa voivaahdon joukkoon jauhot ja hiutaleet sekä suola. Nostele joukkoon valkuaisvaahto ja sekoita hellästi nostellen, kunnes taikina on tasainen.
  4. Muotoile taikinasta leivinpaperille uunipellille kuusi noin 4 millimetriä paksua keksiä. Luultavimmin kaikki eivät mahdu samalle pellille, jätä keksien väliin tilaa, sillä ne leviävät hieman.
  5. Nosta keksit uuniin 15–20 minuutiksi, kunnes ne ovat saaneet väriä ja irtoavat pelliltä lastalla nostettaessa.
  6. Ota esiin foliorulla, muovikelmurulla tai muu vastaava keksien taivuttamista varten.
  7. Nosta keksit uunista yksitellen niin, että pelti on vielä uunissa. Keksit ovat vielä pehmeitä, mutta pysyvät kasassa. Nosta ne yksitellen rullan päälle ja taivuta varovasti.
  8. Tässä tarvitaan varovaisuutta ja kärsivällisyyttä. Pienet halkeamat eivät haittaa. Anna keksien kovettua rullien päällä.
  9. Valmista täyte. Vatkaa vispikerma ja sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri.
  10. Parhaiten saat täytettyä keksit pursotinpussin avulla. Pursota täytettä jäähtyneiden keksien sisään, koristele vadelmilla ja tomusokerilla ja tarjoa heti.
Resepti: Prisca Leclerc

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt