Perunagnoccheja sienillä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Perunagnoccheja sienillä

Perunagnocchit ovat herkullisia ja yllättävän helppo valmistaa.

Perunagnocchit ovat syksyistä ruokaa metsäsienien kanssa.­

13.8.2018 10:43
Määrä4 hengelle
Valmistusaika60 min
  • 1 kg

    jauhoisia perunoita

  • 2 dl

    raastettua parmesaania

  • 1–2 tl

    hienoa merisuolaa

  • 1

    muna

  • 2 dl

    hienojakoista vehnäjauhoa

Kastike

  • 1 l

    metsäsieniä

  • 30 g

    voita

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1

    nippu salviaa

  • 2 dl

    kermaa

  • mustapippuria ja suolaa

Tarjolle

  • parmesaanijuustoa

  1. Keitä perunat. Kuori ja soseuta ne kuumina perunaprässin hienolla terällä. Anna jäähtyä vähän. Sekoita soseeseen parmesaaniraaste, suola ja muna.

  2. Lisää jauhoja vähitellen kädellä varovasti vaivaten. Taikinan tulee olla muotoiltavaa mutta pehmeää. Pyöritä taikinasta jauhotetulla alustalla sormenpaksuisia tankoja ja leikkaa ne noin sentin paloiksi. Pyörittele palloiksi ja pyöräytä niihin raitakuvio haarukan kuperalla puolella.

  3. Keitä suolatussa vedessä noin kaksi minuuttia. Nosta pallot reikäkauhalla öljyttyyn astiaan. Ohjeesta tulee 7–8 annosta: ota noin puolet erikseen ja pakasta myöhempää käyttöä varten – näitä kannattaa tehdä kerralla iso erä.

  4. Pilko sienet kastiketta varten ja paista niitä kuivalla pannulla, kunnes niistä on haihtunut vähän nestettä.

  5. Lisää pannulle pari lusikallista voita ja paista rapeaksi. Siirrä sivuun odottamaan. Lisää pannulle voita, siivutetut valkosipulit ja salvian lehdet. Kuullota hetki. Lisää kermaa, kuumenna ja mausta. Sekoita joukkoon loput gnocchit. Lisää sienet ja juustoraaste.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit