Kaali-sienilaatikko - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kaali-sienilaatikko

Syksyä kohden kannattaa ruokapöytä täyttää metsän antimilla, kuten sienillä.

Herkullisen kaali-sienilaatikon voi koristella tuoreilla puolukoilla.­

30.7.2018 10:26
Määrä4 hengelle
Valmistusaika90 min
  • 1 l

    tuoreita metsäsieniä

  • 2

    sipulia

  • 1

    kerä kaalia

  • ruokaöljyä kuullotukseen

  • 3 tl

    yrttisekoitusta esimerkiksi meiramia,

  • basilikaa ja persiljaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • 200 g

    fetajuustoa

  • 2 dl

    kasvislientä

  1. Puhdista ja pilko sienet. Kuullota niitä kuivalla pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Siirrä sivuun.

  2. Hienonna sipuli ja kaali. Kuullota sipulia ja kaalia kasarissa öljyssä, kunnes ne ovat ottaneet vähän väriä. Lisää joukkoon sienet.

  3. Mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla. Kokoa uunivuokaan vuorotellen kaali-sienipaistosta ja fetajuustoa.

  4. Lorota päälle kasvislientä ja nosta 180-asteiseen uuniin noin tunniksi.

  5. Voit peittää vuoan foliolla, jos se ruskistuu liikaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit