Leivitettyä possua

  • 60 min
  • 4 hengelle
600 g
possun ulkofileetä
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
maitoa
1 dl
kivennäisvettä
4
kananmunaa
4 dl
korppujauhoja
n. 8 dl
rypsiöljyä (riippuen pannun koosta)
  1. Leikkaa fileestä ohuita siivuja ja nuiji ohuiksi. Suolaa ja pippuroi ne kevyesti.
  2. Sekoita maito, kivennäisvesi ja kananmunat keskenään.
  3. Kuumenna öljy kasarissa tai reunallisessa pannussa kuumaksi (170–180-asteiseksi).
  4. Pyöritä leikkeet vehnäjauhossa, sitten munaseoksessa ja lopuksi korppujauhossa. Pannulla pitää olla runsaasti rasvaa, jotta leikkeet uppoavat siihen. Paista molemmilta puolilta parin minuutin ajan.
  5. Mikäli teet useampia, nosta valmiit uuniin miedolle lämmölle odottamaan. Näin kaikki leikkeet pysyvät lämpiminä tarjoiluun asti.
  6. Nosta leikkeet talouspaperille valumaan hetkeksi ennen tarjoilua. Tarjoa salaatin ja sitruunan kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt