Täytetyt kesäkurpitsat

  • 50 min
  • 4 hengelle

Ainekset

2 isoa
kesäkurpitsaa
400 g
jauhelihaa
2 rkl
öljyä
1
sipuli
½ l
kantarelleja tai muita sieniä
2 rkl
tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
100 g
sinihomejuustoa

Päälle

juustoraastetta
persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsan sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa pieniksi paloiksi. Esikypsennä kesäkurpitsoita 200-asteisessa uunissa noin vartti.
  2. Hienonna sipuli ja sienet. Ruskista jauheliha pannussa. Lisää pannulle sipuli, sienet ja kesäkurpitsan malto. Jatka kuullotusta, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää tomaattipyree ja sekoita hyvin. Mausta. Murusta sinihomejuusto joukkoon ja sekoita.
  3. Lusikoi täyte esikypsennettyihin kesäkurpitsoihin ja ripottele päälle juustoraastetta. Jatka kypsennystä noin 20 minuuttia. Koristele persiljalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt