Nokkosletut - Reseptit - Ilta-Sanomat

Nokkosletut

Nokkosletut tarjoillaan parhaiten savukalan ja smetanan seurana.

3.7.2017 16:13
Määrä4 hengelle
Valmistusaika60 min

Ainekset

  • 2 dl

    ryöpättyä nokkosta

  • 2

    munaa

  • 3 dl

    maitoa

  • 2 dl

    nokkosten ryöppäysvettä

  • 2 ½ dl

    vehnäjauhoja

  • ½ tl

    suolaa

  • 1 rkl

    öljyä

  1. Pese nokkoset ja ryöppää ne nopeasti. Ota keittoneste talteen.

  2. Hienonna nokkonen pieneksi silpuksi. Jäähdytä liemi. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon puolet maidosta ja puolet nokkosen jäähtyneestä keitinvedestä ja sitten jauhot.

  3. Lisää sitten loput maidosta ja keitinvedestä, hienonnettu nokkonen, suola ja öljy. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

  4. Paista taikinasta paistinpannulla lettuja.

  5. Tarjoile sellaisenaan tai haluamiesi lisukkeiden kanssa. Nokkosletut maistuvat ihanalle savukalan ja smetanan kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit