Lohisalaatti

  • 15 min
  • 4 hengelle

Ainekset

2
appelsiinia
1
kurkku
1 ruukku
rapeaa salaattia
4
viipaletta lohta
suolaa

Kastike

1/2 dl
valkoviinietikkaa
1 tl
hunajaa
1/2 tl
kuivattua rosmariinia
1/2 tl
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
1 dl
öljyä

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin kastike. Lämmitä viinietikka kattilassa ja sulata siihen hunaja. Lisää rosmariini, suola ja pippuri. Vatkaa joukkoon lopuksi öljy. Anna jäähtyä.
  2. Kuori appelsiinit kalvottomiksi ja viipaloi. Kuutioi kurkku.
  3. Kuumenna paistinpannu ja ripottele pannulle hieman suolaa. Paahda lohi pannulla kummaltakin puolelta kauniin ruskeaksi.
  4. Revi salaattia lautasille ja kokoa päälle muut aineet.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt