Reseptit

Pistaasilla kuorrutettu halloumijuusto ja raikas salaatti

  • 20 min

Ainekset

500 g
halloumijuustoa
2 dl
vehnäjauhoa
3
kananmunaa
1 dl
maitoa
200 g
pistaasipähkinöitä

Salaatti

500 g
uusia perunoita
20
retiisiä
nippu
kevätsipulia varsineen
nippu
tuoreita yrttejä esim. basilikaa, lipstikkaa, minttua
3 rkl
valkoviinietikkaa
3 rkl
oliiviöljyä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa halloumijuusto siivuiksi. Rouhi pistaasipähkinät hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa.
  2. Laita vehnäjauhot yhteen laakeaan astiaan, pistaasirouhe yhteen astiaan ja sekoita maito ja kananmunat keskenään ja kaada seos laakeaan astiaan.
  3. Pyöritä halloumisiivut ensin vehnäjauhossa, sitten muna-maitoseoksessa ja painele viimeiseksi siivut pistaasirouheessa.
  4. Grillaa nopeasti molemmilta puolilta ja tarjoile salaatin kanssa.
  5. Keitä perunat ja jäähdytä ne. Sekoita joukkoon retiisit, silputtu kevätsipuli ja tuoreita yrttejä. Pirskottele päälle viinietikkaa ja öljyä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt