Grillattu kasvissalaatti

  • 60 min

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
2
munakoisoa
2
paprikaa
3
punasipulia
8
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä

Kastike

3
valkosipulinkynttä
2
sitruunan mehu + 1 raastettua kuorta
1 dl
saksanpähkinäöljyä
2 rkl
hunajaa
  1. Siivuta kesäkurpitsat ja munakoisot. Leikkaa paprika ja punasipulit ronskeiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet.
  2. Nosta kaikki vihannekset grillivuokaan ja pirskottele päälle vähän öljyä. Nosta vuoka grilliin ja grillaa vihanneksia grillissä, josta olet sulkenut kannen.
  3. Anna vihannesten kypsyä ja ruskistua vähän. Voit myös grillata vihannekset grillissä ilman vuokaa, varo vain etteivät palat tipu ritilän rakosista grillin sisään.
  4. Valmista kastike hienontamalla valkosipulit ja sekoittamalla loput ainekset keskenään.
  5. Nosta kuumat grillatut vihannekset tarjoilukulhoon, anna jäähtyä vähän ja kaada sitten kastike vihannesten päälle. Anna vihannesten muhia hyvin kastikkeessa ja sekoittele salaattia välillä.
  6. Tarjoile kun salaatti huoneenlämpöisenä kun se on vähän jäähtynyt.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt