Pinaatti-kalakeitto

  • 30 min
  • 4 hengelle

Ainekset

8
perunaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita
1 ½ l
kalalientä
100 g
sulatejuustoa
150 g
lehtipinaattia pakasteesta
500–600 g
kalafileitä paloiteltuna (kala voi olla lohta tai jotain kotimaista vaaleaa kalaa)

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä kattilassa voissa hetki. Kaada päälle kalaliemi ja anna kiehua kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
  2. Lisää sulatejuusto ja sekoittele kunnes juusto on sulanut. Lisää pinaatti ja kuumenna liehuvaksi. Maista tarvitseeko keitto suolaa. Jos kalaliemi on suolaista, ei lisäsuolaa tarvitse.
  3. Lisää kalat, laita kansi kiinni, siirrä levyltä ja anna hautua noin viitisen minuuttia kunnes kalat ovat kypsyneet. Älä keitä enää, etteivät kalat hajoa kattilassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt