Reseptit

Possu-nuudelikeitto

Edullinen possun jauheliha sopii hyvin aasialaishenkiseen nuudelikeittoon.
  • 25 min
  • 4 hengelle

Ainekset

300 g
nuudeleita
4
keitettyä kananmunaa (4 minuutin)
400 g
possun jauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
raastettua inkivääriä
1 tl
chilirouhetta
4 rkl
ruokaöljyä
12 dl
kanalientä
2 rkl
misotahnaa
2 tl
riisiviinietikkaa
½
varhaiskaali tai bok choy -kaalia
1
sipuli
1
punainen chili
tuoretta korianteria tai minttua

Valmistusohjeet

  1. Keitä nuudelit sekä kananmunat valmiiksi. Keitä munia noin 4 minuuttia, että keltuainen jää vähän pehmeäksi sisältä.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä sekä raastettua inkivääriä ja chilirouhetta ruokaöljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää jauheliha ja ruskista kevyesti. Lisää kanaliemi, misotahna ja riisiviinietikka. Anna kuumentua kiehuvaksi.
  3. Hienonna kaali, sipuli ja chili. Lisää ne keittoon. Keitä minuutti. Asettele neljän kulhon pohjalle keitettyjä nuudeleita, korianteria ja hienonnettua chiliä. Kauho kuumaa keittoa päälle. Nosta päälle vielä halkaistu kananmuna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Luetuimmat Reseptit