Paahdettu sellerikeitto

Mukulaselleristä valmistuu ihana keitto, kun sen ensin paahtaa uunissa.
  • 60 min
  • 4 hengelle

Ainekset

2
mukulaselleriä (noin 800 g–1 kg)
1
kokonainen valkosipuli
6 dl
kasvislientä
3,3 dl
purkki kuohukermaa
1 tl
suolaa

Lisäksi

versoseosta tai villiyrttejä
4 rkl
siemenseosta

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese sellerit hyvin ja nosta ne kokonaisina uuniin. Laita uuniin myös yksi kokonainen valkosipuli. Sipuli pehmenee kuoren sisällä mehukkaaksi. Paista selleriä kunnes sen pinta on saanut vähän väriä ja se tuntuu haarukalla kokeillessa pehmeältä. Aika riippuu sellerin koosta. Kokeile kypsyyttä noin 40 minuutin päästä.
  2. Jäädhytä vähän. Pilko pehmeä selleri kattilaan. Jos kuori on hyvin pesty, sitä ei tarvitse kuoria pois. Anna valkosipulin vähän jäähtyä ja purista sitä sen jälkeen niin, että pehmeäksi kypsynyt sisus tulee ulos. Laita myös pehmeät kynnet kattilaan.
  3. Lisää kasvisliemi ja keitä kiehuvaksi. Lisää kerma ja kuumenna.
  4. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla.
  5. Paahda siemeniä vähän ennen tarjoilua. Tarjoile ne keiton kanssa. Voit halutessasi laittaa pinnalle vielä versoja tai hienontaa yrttejä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt