Yrtti-leipäkuorrutetut ahvenet

Ahvenet maistuvat varhaisperunoiden kanssa.
  • 30 min
  • 4 hengelle

Ainekset

600 g
pakaste- tai tuoreita ahvenia saatavuuden mukaan

Kuorrutus

2
siivua vaaleaa leipää (voi olla pari päivää vanhaa)
1 rkl
raastettua (luomu)sitruunankuorta
2 rkl
hienonnettua tuoretta tilliä
50 g
pehmeää voita
2 tl
oliiviöljyä
½ tl
mustapippuria rouhittuna
½ tl
suolaa

Lisukkeeksi

pieniä perunoita (uuden sadon ulkomaalaisia tai kotimaisia vanhan sadon)
50 g
voita

Valmistusohjeet

  1. Ota kalafileet sulamaan ajoissa, jos käytät pakastekalaa. Puolita perunat ja paista ne pannulla kypsiksi voissa. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuutioi leipä ja sekoita blenderissä leipäkuutiot, sitruunankuori, tilli, voi, oliiviöljy ja mausteet tahnaksi. Ota lusikalla nokareita ja levitä ne kalafileiden päälle. Paista noin 8 minuuttia. Tarjoile perunoiden kanssa.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt