Reseptit
Yrtti-leipäkuorrutetut ahvenet

Yrtti-leipäkuorrutetut ahvenet
Ahvenet maistuvat varhaisperunoiden kanssa.
- 30 min
- 4 hengelle
Ainekset
- 600 g
- pakaste- tai tuoreita ahvenia saatavuuden mukaan
Kuorrutus
- 2
- siivua vaaleaa leipää (voi olla pari päivää vanhaa)
- 1 rkl
- raastettua (luomu)sitruunankuorta
- 2 rkl
- hienonnettua tuoretta tilliä
- 50 g
- pehmeää voita
- 2 tl
- oliiviöljyä
- ½ tl
- mustapippuria rouhittuna
- ½ tl
- suolaa
Lisukkeeksi
- pieniä perunoita (uuden sadon ulkomaalaisia tai kotimaisia vanhan sadon)
- 50 g
- voita
Valmistusohjeet
- Ota kalafileet sulamaan ajoissa, jos käytät pakastekalaa. Puolita perunat ja paista ne pannulla kypsiksi voissa. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuutioi leipä ja sekoita blenderissä leipäkuutiot, sitruunankuori, tilli, voi, oliiviöljy ja mausteet tahnaksi. Ota lusikalla nokareita ja levitä ne kalafileiden päälle. Paista noin 8 minuuttia. Tarjoile perunoiden kanssa.
Kommentit
Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.
Kommentointiaika on päättynyt.
Näytä lisää