Reseptit

Vihreä katkarapurisotto

Keväinen risotto maistuu yrteille.
  • 25 min
  • 4-6 hengelle

Ainekset

2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita
2 rkl
oliiviöljyä
2 ½ dl
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä
1 tl
(luomu)sitruunankuorta raastettuna
8-9 dl
äyriäis- tai kalalientä tehty fondista, kuutiosta tai itse
1 dl
yrttejä esim. tilliä ja lehtipersiljaa
1 dl
kermaa
2 rkl
raastettua parmesaania
180 g
pussi pakastekatkarapuja

Valmistusohjeet

  1. Ota katkaravut sulamaan ajoissa ja keitä kala- tai äyriäisliemi kuumaksi.
  2. Hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet aivan hienoksi. Kuullota ne kattilassa voi-öljy seoksessa varovasti pehmeiksi. Lisää riisi ja jatka kuullotusta pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää valkoviini ja sitruunankuori. Sekoittele kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää lientä hiljalleen koko ajan sekoitellen. Lisää lientä kun edellinen satsi on imeytynyt. Sekoita koko ajan.
  3. Risotto on valmista, kun se on vähän al dente ja löysää. Hienonna yrtit aivan hienoksi.
  4. Kuumenna kerma. Lisää yrtit ja kerma valmiiseen risottoon, lisää juustoraaste ja sekoita. Tarjoile katkarapujen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt