Pekoni-perunasalaatti

Omena ja pekoni ovat tämän ohjeen salaisuudet.
  • 40 min
  • 8 hengelle

Ainekset

1 kg
perunoita
1
omena
100 g
kapriksia
170 g
pekonia
ruohosipulia

Kastike

1 (200 g)
kermaviili & rahka -purkki
0,5 dl
oliiviöljyä
2 rkl
omenaviinietikkaa
1,5 rkl
dijoninsinappia
mustapippuria
1 tl
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja keitä perunat suolatussa vedessä napakan kypsiksi. Jätä jäähtymään.
  2. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja laita jääkaappiin maustumaan. Kun perunat ovat jäähtyneet, leikkaa ne kuutioiksi ja nosta kulhoon. Kuori ja leikkaa omena kuutioiksi ja lisää perunoiden joukkoon. Lisää kaprikset. Hienonna noin 1 dl ruohosipulia ja nosta ne kulhoon.
  3. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja laita jääkaappiin tekeytymään useammaksi tunniksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja paahda pekonit pellillä, leivinpaperilla rapeiksi (15 minuuttia). Leikkaa jäähtyneet pekonit paloiksi ja sekoita salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt