Kookos-sitruunajuustokakku

Sitruunainen kakku on keväinen leivonnainen.
  • 180 min
  • 10 hengelle

Ainekset

Pohja

1 dl
tomusokeria
2,5 dl
jauhoja (1 dl graham + 1,5 dl vehnä)
hyppysellinen suolaa
3 rkl (60 g)
kookosrasvaa
1
muna

Täyte

2
sitruunaa
2 dl
kookoskermaa
2 dl
tomusokeria
2 dl
turkkilaista jogurttia
5
munaa

Siirappi

1 dl
vettä
0,5 dl
sitruunamehua
1,5 dl
sokeria
n. 1,5 dl
mustikoita (pensas- tai metsämustikoita)

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista pohja. Sekoita tomusokeri ja jauhot kulhossa. Murenna joukkoon kiinteä kookosöljy ja nypi se jauhojen joukkoon, kunnes seos on tasaisen ryynimäistä. Riko joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina korkeareunaisen irtopohjavuoan pohjalle ja laita uuniin esipaistumaan 10 minuutiksi.
  3. Pese sitruunat huolella juuresharjalla. Kuivaa ne ja raasta keltainen osa hienoksi raasteeksi. Purista yhden sitruunan mehu.
  4. Sekoita sitruunankuoriraaste, 2 dl tomusokeria, kookoskerma ja jogurtti keskenään.
  5. Vaahdota munat vatkaimella omassa kulhossa ja kaada kookosseos munien joukkoon.
  6. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja laita uuniin 35–40 minuutiksi kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä pintaansa. Nosta piirakka jäähtymään ja laita se vielä jääkappiin, kunnes se on täysin jäähtynyt.
  7. Valmista sitruunasiirappi. Mittaa vesi, sitruunamehu ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Anna kiehua isoilla kuplilla noin 7–8 minuuttia välillä sekoittaen kunnes siirappi on paksuuntunut, mutta ei ole vielä tummunut väriltään (silloin siirapista tulee kitkerää). Anna siirapin jäähtyä.
  8. Koristele jäähtynyt piirakka mustikoilla ja sitruunasiirapilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt