Purjo-perunasosekeitto

Kalkkunapekoni ja krutongit kruunaavat keiton.
  • 35 min
  • 6 hengelle

Ainekset

1,5 dl
vettä
2
kanaliemikuutiota
600 g
perunoita (7–8 perunaa)
320 g
purjoa
0,5 tl
suolaa
0,25 tl valkopippuria
oliiviöljyä
110 g
kalkkunapekonia
3
leipäviipaletta

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna vesi tilavassa kattilassa ja sulata joukkoon liemikuutiot. Kuori perunat ja leikkaa puoliksi. Huuhtele purjo ja leikkaa noin 1,5 senttiä paksuiksi viipaleiksi. Nosta kasvikset kiehuvaan veteen ja keitä 15–20 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Kaada liemi talteen, mutta jätä lientä kattilaan sen verran, että kasvikset juuri peittyvät. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella silkkiseksi keitoksi. Lisää lientä, mikäli haluat keitosta hieman ohuempaa. Anna keiton muhia hiljalleen kannen alla.
  3. Paista sillä aikaa paloiksi leikattu pekoni pannulla rapeaksi. Nosta pekonit pois pannulta, lisää hieman öljyä ja paahda kuutioiksi leikatut leivänpalat pannulla rapeiksi krutongeiksi.
  4. Tarjoa keitto pekonimurun ja leipäkrutonkien kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt