Reseptit

Pestorisotto

Yrtit ovat pestorisoton salaisuuden takana.
  • 30 min
  • 4 hengelle

Ainekset

½
ruukkua basilikaa
½
ruukkua lehtipersiljaa
100 g
parmesaania
1
valkosipulinkynsi
0,5 dl
oliiviöljyä
8 dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
sipuli
2 rkl
voita
3 dl (300 g)
risottoriisiä
2 dl
kuivaa valkoviiniä

Valmistusohjeet

  1. Valmista pesto. Laita yrtit, kuorittu valkosipulinkynsi, paloiteltu parmesaani ja oliiviöljy korkeaan astiaan ja hienonna sauvasekoittimella pestoksi. Valmista kasvisliemi liuottamalla kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen.
  2. Hienonna sipuli. Sulata voi pannulla. Nosta sipulit pannulle ja kuullota hetki. Lisää joukkoon riisi ja kuullota riisit, kunnes jyvien reunat kuultavat läpi.
  3. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin. Pidä pannu keskilämmöllä ja lisää 1,5 dl kasvislientä kerralla, antaen sen imeytyä riiseihin välillä sekoitellen ennen uuden annoksen lisäämistä. Kun viimeinen osa liemestä on kaadettu pannuun, lisää pesto ja anna nesteen vielä imeytyä riisinjyviin.
  4. Risotto saa jäädä hieman löysäksi. Riisi on kypsää, kun se on pehmeää, mutta jyvän sisus on hieman kiinteä. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt