3 x täydellinen töhnämunatäyte

Pääsiäisen paras suklaajälkiruoka ovat töhnämunat, jotka voi syödä kuorineen.
  • 6 kappaletta

Ainekset

Mämmi-suklaamunat

200 g
mämmiä
100 g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)

Lisäksi

6
valmista kaupan suklaamunaa

Suolakinuskimunat

100 g
dulce de leche -kinuskia tai muuta valmista kinuskia
1/4 tl
hiutalesuolaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
muutama ripaus hiutalesuolaa

Lisäksi

6 valmista kaupan suklaamunaa

Lemon curd -munat

100 g
lemon curd -tahnaa
200 g
mascarponejuustoa
3 rkl
pakkaskuivattua vadelmarouhetta tai mansikkarouhetta (Dr.Oetker, löytyy leivontahyllystä)

Lisäksi

6
valmista kaupan suklaamunaa

Valmistusohjeet

  1. Mämmi-suklaamunat: Paloittele suklaa annospaloiksi. Sulata mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita mämmin joukkoon. Lusikoi pursotinpussiin.
  2. Suolakinuskimunat: Lusikoi juusto sekoituskulhoon. Vatkaa juustoa hetken lusikalla, että se notkistuu. Sekoita joukkoon kinuski ja suola kevyesti. Lusikoi pursotinpussiin.
  3. Lemon curd -munat: Lusikoi juusto sekoituskulhoon. Vatkaa juustoa hetken lusikalla, että se notkistuu. Sekoita joukkoon sitruunatahna ja lusikoi täyte pursotinpussiin.
  4. Kuori suklaamunista folio pois. Kasta veitsi kuumaan veteen ja kuivaa se. Lämmin metalli leikkaa suklaamunan siististi. Leikkaa suklaamunista varovasti hattu irti kuumalla veitsellä munan tylpästä päästä. Sitä kautta yllätys tulee ulos helpommin, kuin terävästä ja kapeasta päästä. Nosta yllätys pois. Pursota täyte suklaamunien sisälle ja nosta munat esille munarasiaan tai munakuppiin.
  5. Koristele suolakinuskimunat hiutalesuolalla ja lemon curd -munat pakkaskuivatulla marjarouheella tai halutessasi strösselillä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt