Munat á la cocotte - Reseptit - Ilta-Sanomat

Munat á la cocotte

Uunimunat ovat ihana iltapala tai brunssiruoka.

Munat á la cocotte tarjotaan maistuvan leivän kanssa.

6.4.2017 9:13
Määrä4 hengelle
Valmistusaika20 min

Ainekset

  • tuoretta timjamia

  • 2

    vartta kevätsipulia

  • 8

    siivua savustettua broilerileikkelettä

  • 1

    camembert-juustokiekko (esim. Rustique)

  • 150 g

    creme fraichea

  • mustapippuria

  • 4

    uuninkestävää kulhoa

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Laita uuniin tilava vuoka, johon vettä puolet sen tilavuudesta.

  2. Hienonna timjamia noin desilitran verran. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi rinkuloiksi. Leikkaa broilerileikkeleet noin kahden senttimetrin levyisiksi paloiksi ja camembert-juustokiekko kahdeksaan osaan. Leikkaa juustopalojen päistä kuoret pois. Mittaa jokaisen pikkukulhon pohjalle noin 1,5 ruokalusikallista creme fraichea. Ripottele päälle broilerileikepalat, sipulit, timjami ja kaksi palaa juustoa ja hieman mustapippuria.

  3. Riko jokaiseen kulhoon varovasti yksi kananmuna.

  4. Laita uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes munanvalkuainen on hyytynyt. Tarjoa heti leivän kera.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit