Lindströmin mureke

Punajuurta ja hernerouhetta – maistuva mureke arkeen.
  • 60 min
  • 4 hengelle

Ainekset

1 1/2 dl
kuorittua hernerouhetta (loraus vettä)
1
sipuli
1
suolakurkku
2 rkl
kapriksia
2
keitettyä punajuurta
400 g
naudan jauhelihaa
2
kananmunaa
Valmistusohjeet

  1. Laita hernerouhe mikron kestävään astiaan pienen vesilorauksen kanssa ja pehmennä sitä täysteholla 3 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Hienonna sipuli ja suolakurkku aivan hienoksi. Raasta punajuuret raastimen hienolla terällä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Yhdistä kaikki ainekset ja muotoile taikinasta pitkulainen pötkö. Nosta se murekevuokaan tai leipävuokaan. Paista 40 minuuttia.
  4. Anna murekkeen levätä puolisen tuntia ennen tarjoilua.


Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt