Paistettua maksaa ja hunajasipuleita - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paistettua maksaa ja hunajasipuleita

Maksa on pikaruokaa. Hunajasipulit vaativat pidemmän kuullotusajan, mutta ovat kaiken vaivan väärti.

Karamellisoitu sipuli maistuu maksapihvien kanssa.

27.3.2017 11:06
Määrä4 hengelle
Valmistusaika40 min

Ainekset

  • 500 g

    naudanmaksaa ohuina viipalaina

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria

  • ½ tl

    valkopippuria

  • 30 g

    voita paistamiseen

  • tarjolle puolukoita

Karamellisoidut sipulit

  • 4

    isoa sipulia

  • 4 rkl

    voita

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    meiramia

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 rkl

    hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin sipuli. Viipaloi ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

  2. Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Lisää sipulit ja kuullota puolisen tuntia kunnes pinta alkaa karamellisoitua. Lisää meiramia ja suolaa. Juuri ennen tarjoilua sekoita joukkoon hunajaa.

  3. Sekoita jauhojen joukkoon mausteet. Pyörittele maksaviipaleet jauhoissa.

  4. Paista nopeasti kuumassa voissa molemmin puolin. Maksa saa jäädä roseeksi sisältä.

  5. Tarjoile se karamellisoituneiden sipuleiden ja puolukoiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit