Ainekset
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
ruokaöljyä
400 g
naudanjauhelihaa
2 rkl
chipotle chiliä (esim. La Costeña -merkkistä)
1
tuore punainen keskivahva chili
1 tl
oreganoa
1 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianterinsiementä
1 tl
kanelia
500 g
paseerattua tomaattikastiketta
400 g
tomaattimurskaa
2 tl
suolaa
285 g:n
tetra mustapapuja säilykkeenä tai itse keitettynä
Tarjolle
keitettyä riisiä ja tuoretta korianteria
Valmistusohjeet
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä isossa kasarissa.
Lisää jauheliha ja ruskista se. Avaa chipotle-säilykepurkki ja ota noin 2 rkl chiliä. Hienonna se yhdessä tuoreen chilin kanssa ja lisää kasariin. Laita loput chilistä pussiin ja säilytä jääkaapissa. Se säilyy hyvin useita kuukausia.
Lisää kasariin myös muut mausteet. Kuullota pari minuuttia ja lisää tomaattikastike ja -murska. Anna kiehua noin 30 minuuttia.
Mausta suolalla ja lisää aivan lopuksi pavut. Kuumenna.
Tarjoile lisukkeena keitettyä riisiä ja tuoretta korianteria.