Chili con carne

Tulinen chili con carne valmistuu nopeasti arkena.
  • 45 min
  • 4 hengelle

Ainekset

2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
ruokaöljyä
400 g
naudanjauhelihaa
2 rkl
chipotle chiliä (esim. La Costeña -merkkistä)
1
tuore punainen keskivahva chili
1 tl
oreganoa
1 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianterinsiementä
1 tl
kanelia
500 g
paseerattua tomaattikastiketta
400 g
tomaattimurskaa
2 tl
suolaa
285 g:n
tetra mustapapuja säilykkeenä tai itse keitettynä

Tarjolle

keitettyä riisiä ja tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä isossa kasarissa.
  2. Lisää jauheliha ja ruskista se. Avaa chipotle-säilykepurkki ja ota noin 2 rkl chiliä. Hienonna se yhdessä tuoreen chilin kanssa ja lisää kasariin. Laita loput chilistä pussiin ja säilytä jääkaapissa. Se säilyy hyvin useita kuukausia.
  3. Lisää kasariin myös muut mausteet. Kuullota pari minuuttia ja lisää tomaattikastike ja -murska. Anna kiehua noin 30 minuuttia.
  4. Mausta suolalla ja lisää aivan lopuksi pavut. Kuumenna.
  5. Tarjoile lisukkeena keitettyä riisiä ja tuoretta korianteria.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt