Chili con carne

Tulinen chili con carne valmistuu nopeasti arkena.

Tarjoile tulinen jauhelihakastike riisin kanssa.

Määrä4 hengelle
Valmistusaika45 min

Ainekset

  • 2

    sipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    ruokaöljyä

  • 400 g

    naudanjauhelihaa

  • 2 rkl

    chipotle chiliä (esim. La Costeña -merkkistä)

  • 1

    tuore punainen keskivahva chili

  • 1 tl

    oreganoa

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 1 tl

    jauhettua korianterinsiementä

  • 1 tl

    kanelia

  • 500 g

    paseerattua tomaattikastiketta

  • 400 g

    tomaattimurskaa

  • 2 tl

    suolaa

  • 285 g:n

    tetra mustapapuja säilykkeenä tai itse keitettynä

Tarjolle

  • keitettyä riisiä ja tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä isossa kasarissa.

  2. Lisää jauheliha ja ruskista se. Avaa chipotle-säilykepurkki ja ota noin 2 rkl chiliä. Hienonna se yhdessä tuoreen chilin kanssa ja lisää kasariin. Laita loput chilistä pussiin ja säilytä jääkaapissa. Se säilyy hyvin useita kuukausia.

  3. Lisää kasariin myös muut mausteet. Kuullota pari minuuttia ja lisää tomaattikastike ja -murska. Anna kiehua noin 30 minuuttia.

  4. Mausta suolalla ja lisää aivan lopuksi pavut. Kuumenna.

  5. Tarjoile lisukkeena keitettyä riisiä ja tuoretta korianteria.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit