Linsseillä täytetyt tomaatit

Tomaatit täytetään tällä kertaa linsseillä, pinaatilla ja vuohenjuustolla.
  • 45 min
  • 8 hengelle

Ainekset

8
isoa tomaattia
2 dl
pinaattia pilkottuna
2
valkosipulinkynttä
½ dl
hienonnettua ruohosipulia
½ dl
hienonnettua persiljaa
100 g
pehmeää vuohenjuustoa
1 dl
maitoa
1
muna
290 g
punaisia tai vihreitä linssejä
1 tl
suolaa
ripaus mustapippuria
0,5 dl
emmental- tai parmesaaniraastetta viimeistelyyn

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Leikkaa tomaateista hattu pois ja kaavi lusikalla tomaatin sisus.
  3. Silppua pinaatit ja murskaa valkosipulit veitsen kyljellä, kuori ja pilko pieniksi. Silppua yrtit.
  4. Lusikoi vuohenjuusto tilavaan kulhoon, lisää joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita haarukalla tasaiseksi.
  5. Nosta kulhoon pinaatit, yrtit ja valkosipulin kynnet. Kaada joukkoon valutetut linssit, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Sekoita tasaiseksi ja täytä tomaatit linssitäytteellä, ripottele päälle hieman raastettua juustoa ja laita uuniin noin 25 minuutiksi, kunnes täyte on jähmettynyt. Tarjoa riisin tai leivän kera.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt