Reseptit

Kukkakaali-gruyere-gratiini

Voimakkaan makuinen gruyere-juusto sopii täydellisesti kukkakaaligratiiniin.
  • 75 min
  • 4 hengelle

Ainekset

800 g
kukkakaalia
200 g
gruyére-juustoa tai mustaleima-Emmentalia
150 g
créme fraîchea
2 dl
maitoa
2
munaa
1/2 tl
suolaa
mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Pese ja perkaa kukkakaali. Poista kanta ja lehdet. Erottele kukkakaalin kukat noin neljän senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Raasta juusto.
  3. Sekoita kulhossa vispilällä créme fraîche, maito ja munat. Mausta ja nosta joukkoon juustoraaste ja sekoita.
  4. Nosta kukkakaalit uunivuokaan ja kaada créme fraîche -seos niiden päälle.
  5. Laita uuniin 50–60 minuutiksi, kunnes gratiini on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt