Kukkakaali-gruyere-gratiini - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kukkakaali-gruyere-gratiini

Voimakkaan makuinen gruyere-juusto sopii täydellisesti kukkakaaligratiiniin.

Kukkakaalit kypsyvät meheviksi juustoisessa gratiinissa.­

16.3.2017 9:11
Määrä4 hengelle
Valmistusaika75 min

Ainekset

  • 800 g

    kukkakaalia

  • 200 g

    gruyére-juustoa tai mustaleima-Emmentalia

  • 150 g

    créme fraîchea

  • 2 dl

    maitoa

  • 2

    munaa

  • 1/2 tl

    suolaa

  • mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

  2. Pese ja perkaa kukkakaali. Poista kanta ja lehdet. Erottele kukkakaalin kukat noin neljän senttimetrin kokoisiksi paloiksi. Raasta juusto.

  3. Sekoita kulhossa vispilällä créme fraîche, maito ja munat. Mausta ja nosta joukkoon juustoraaste ja sekoita.

  4. Nosta kukkakaalit uunivuokaan ja kaada créme fraîche -seos niiden päälle.

  5. Laita uuniin 50–60 minuutiksi, kunnes gratiini on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit