Pähkinätartaletit

Kinuskiset pähkinätartaletit ovat pähkinänrakastajan unelma.
  • 80 min
  • 8 hengelle

Ainekset

150 g
voita
0,75 dl
mantelijauhoa
1 dl
tomusokeria
1
kananmuna
4,5 dl
jauhoja
250 g
pähkinäsekoitusta
1,5 dl
sokeria
50 g
voita
0,75 dl
kermaa
halkaisijaltaan 9–10 cm:n tartelettivuokia

Valmistusohjeet

  1. Ota voi ajoissa pehmenemään. Mittaa voi pieninä paloina kulhoon ja vatkaa sitä hetki tehosekoittimella.
  2. Mittaa joukkoon mantelijauho ja tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Riko joukkoon kananmuna ja vatkaa hetki, kunnes muna on sekoittunut seokseen.
  4. Mittaa joukkoon jauhot kahdessa erässä ja vaivaa taikina käsin nopeasti tasaiseksi. Muodosta taikinasta pallo ja laita se puoleksi tunniksi jääkaappiin.
  5. Painele taikina vuokiin ja laita esipaistumaan 180 asteeseen noin 15 minuutiksi, kunnes ne ovat täysin kypsiä.
  6. Valmista pähkinät ja karamelli. Valmista karamelli vasta, kun tartelettipohjat ovat jäähtyneet.
  7. Levitä pähkinät pellille leivinpaperille ja paahda niitä noin viisi minuuttia 180 asteessa. Ota pähkinät uunista ja leikkaa niitä isolla veitsellä pienemmäksi, jättäen kuitenkin isojakin paloja.
  8. Tee karamelli. Sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa ja kuumenna noin 3 minuuttia, kunnes se tummuu karamelliksi. Sekoita välillä.
  9. Lisää joukkoon voi nokareina ja sekoita, kunnes voi on ohentanut sokerin. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon kerma ja sekoita.
  10. Kaada pähkinät karamellin joukkoon, sekoita niin, että kaikki pähkinät peittyvät karamelliin ja annostele pähkinät tartelettipohjiin. Reilu ruokalusikallinen jokaiseen vuokaan.
  11. Anna jäähtyä ja tarjoa. Säilytä tarteletit huoneenlämmössä, foliolla löyhästi peitettynä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt