Auringonkukkaleipä

Tätä taikinaa ei tarvitse vaivata kauaa.
  • 215 min
  • 8-10 kappaletta

Ainekset

10 dl
vehnäjauhoja
3 dl
täysjyvävehnäjauhoja
6 dl
lämmintä vettä
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
0,5 dl
auringonkukansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Mittaa ja sekoita jauhot valmiiksi. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita hiiva veteen vispilällä, kunnes se on liuennut.
  2. Lisää suola ja jauhoja pikkuhiljaa, kokoajan vispaten. Kun taikina on liian paksua vispattavaksi, lisää joukkoon murskattu valkosipulinkynsi ja siemenet.
  3. Jatka käsin vaivaamalla, lisäten loput jauhot. Vaivaa, kunnes kaikki jauhot ovat sekoittuneet taikinaan. Juju on siinä, että taikinaa ei vaivata kauan. Taikina jää melko löysäksi.
  4. Jätä taikina tunniksi kohoamaan liinan alle, lämpöiseen paikkaan. Tunnin päästä kaada taikina toiseen kulhoon koskematta taikinaa käsin (paitsi jos sitä pitää kaapia kulhosta) ja anna taas kohota tunti.
  5. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Laita uunin pohjalle vedellä täytetty astia. Kaada leipä leipävuokaan tai sellaisenaan leivinpaperille uunipellille ja anna kohota vielä noin 20 minuuttia.
  6. Vie leipä uuniin ja anna paistua 35–45 minuuttia, kunnes leipä on saanut kauniin värin ja on kypsä sisältä puutikulla kokeiltaessa. Leipä on tietysti parasta heti lämpimäisenä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt