Kaalilaatikko

Kaalilaatikko on edullinen arkiherkku.
  • 195 min
  • 6-8 hengelle

Ainekset

1,5 dl
puuroriisiä
5 dl
vettä
½ tl
suolaa
2 kg
kaalia
50 g
voita
1 l
vettä
2
lihaliemikuutiota
1
sipuli
700 g
sika-nautajauhelihaa
½ tl
valkopippuria
½ tl
suolaa
2 tl
meiramia
2 rkl
siirappia
2 dl
kermaa
200 g
puolukoita
1,5 rkl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Keitä riisiä suolatussa vedessä noin 15 minuuttia ja valuta turha vesi pois, jos sitä jäi.
  3. Leikkaa kaalista pois ulkoneva kanta. Leikkaa kaali 2 cm paksuiksi viipaleiksi ja pieni kaali noin 2 cm kokoisiksi paloiksi.
  4. Sulata isossa pannussa tai kasarissa 50 g voita ja laita kaalit kuullottumaan pannulle kolmessa erässä. Kun kaikki kaalit ovat pannussa, paista keskilämmöllä noin 15–20 minuuttia, kunnes kaalit ovat jopa hieman ruskistuneita. Siirrä kaalit uunivuokaan.
  5. Kaada riisit kaalien päälle ja sekoita ne keskenään.
  6. Keitä litra lihalientä.
  7. Leikkaa sipuli pieniksi ja kuullota voissa pannulla. Lisää joukkoon jauheliha, mausta suolalla ja valkopippurilla. Ruskista, kunnes osa jauhelihasta saa hieman rapean pinnan.
  8. Sekoita kaalit, riisi ja jauheliha keskenään uunivuokaan. Ripottele päälle meirami, mittaa päälle siirappi. Kaada joukkoon kerma ja sitten lihaliemi, kunnes kaalit juuri ja juuri peittyvät liemestä.
  9. Laita uuniin 2,5 tunniksi. Jos pinta näyttää kuivahtavan, laita vuoan päälle foliota.
  10. Valmista puolukkasurvos. Survo puolukoita haarukalla sosemaiseksi ja sekoita joukkoon sokeri. Laita jääkaappiin odottamaan kaalilaatikon valmistumista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt