Reseptit
Kaalilaatikko

Kaalilaatikko
Kaalilaatikko on edullinen arkiherkku.
- 195 min
- 6-8 hengelle
Ainekset
- 1,5 dl
- puuroriisiä
- 5 dl
- vettä
- ½ tl
- suolaa
- 2 kg
- kaalia
- 50 g
- voita
- 1 l
- vettä
- 2
- lihaliemikuutiota
- 1
- sipuli
- 700 g
- sika-nautajauhelihaa
- ½ tl
- valkopippuria
- ½ tl
- suolaa
- 2 tl
- meiramia
- 2 rkl
- siirappia
- 2 dl
- kermaa
- 200 g
- puolukoita
- 1,5 rkl
- sokeria
Valmistusohjeet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Keitä riisiä suolatussa vedessä noin 15 minuuttia ja valuta turha vesi pois, jos sitä jäi.
- Leikkaa kaalista pois ulkoneva kanta. Leikkaa kaali 2 cm paksuiksi viipaleiksi ja pieni kaali noin 2 cm kokoisiksi paloiksi.
- Sulata isossa pannussa tai kasarissa 50 g voita ja laita kaalit kuullottumaan pannulle kolmessa erässä. Kun kaikki kaalit ovat pannussa, paista keskilämmöllä noin 15–20 minuuttia, kunnes kaalit ovat jopa hieman ruskistuneita. Siirrä kaalit uunivuokaan.
- Kaada riisit kaalien päälle ja sekoita ne keskenään.
- Keitä litra lihalientä.
- Leikkaa sipuli pieniksi ja kuullota voissa pannulla. Lisää joukkoon jauheliha, mausta suolalla ja valkopippurilla. Ruskista, kunnes osa jauhelihasta saa hieman rapean pinnan.
- Sekoita kaalit, riisi ja jauheliha keskenään uunivuokaan. Ripottele päälle meirami, mittaa päälle siirappi. Kaada joukkoon kerma ja sitten lihaliemi, kunnes kaalit juuri ja juuri peittyvät liemestä.
- Laita uuniin 2,5 tunniksi. Jos pinta näyttää kuivahtavan, laita vuoan päälle foliota.
- Valmista puolukkasurvos. Survo puolukoita haarukalla sosemaiseksi ja sekoita joukkoon sokeri. Laita jääkaappiin odottamaan kaalilaatikon valmistumista.
Kommentit
Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.
Kommentointiaika on päättynyt.
Näytä lisää