Reseptit

Risotto

Risoton perusohjetta voi muunnella helposti lisäämällä siihen esimerkiksi sieniä.
  • 35 min
  • 4 hengelle

Ainekset

2
sipulia
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
voita
3 dl
risottoriisiä, esim. arborio tai vialone
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 l
kasvislientä
suolaa
mustapippuria
n. 15 g
raastettua grana padano -juustoa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna liemi erillisessä kattilassa.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyn ja voin seoksessa. Lisää riisi ja kuullota hetki.
  3. Lisää viini ja sekoittele seosta, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
  4. Lisää lientä 1–2 kauhallista kerrallaan ja sekoittele koko ajan. Lisää lientä, kunnes edellinen määrä on imeytynyt. Sekoita koko ajan.
  5. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää grana padano -raaste ja sekoita se hyvin risoton joukkoon. Risoton kuuluu olla löysää ja kermaista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt