Pistaasikakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pistaasikakku

Pistaasikakku on todella helppo valmistaa. Sekoita vain ainekset keskenään ja kakku on valmis uuniin.

Tarjoile pistaasikakun kanssa esimerkiksi pistaasijäätelöä.

24.2.2017 11:31
Määrä10-12 hengelle
Valmistusaika45 min

Ainekset

  • 200 g

    sulatettua voita

  • 3 dl

    vehnäjauhoja (tai 2 vehnää ja 1 grahamia)

  • 1 dl

    pistaasipähkinöitä

  • 2 dl

    sokeria

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 1/2 dl

    piimää

  • 1

    muna

Päälle

  • Tomusokeria

  • Pistaasipähkinämurskaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää voisula, piimä ja muna. Sekoita lopuksi taikinaan kokonaiset pistaasipähkinät.

  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa puoli tuntia tai kunnes koetintikku tulee puhtaana ulos.

  3. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta. Ripottele sitten päälle tomusokeria ja pistaasipähkinärouhetta.

Tarjoa esimerkiksi pistaasijäätelön kera (esim.Pirkka)

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit