Pistaasikakku

Pistaasikakku on todella helppo valmistaa. Sekoita vain ainekset keskenään ja kakku on valmis uuniin.
  • 45 min
  • 10-12 hengelle

Ainekset

200 g
sulatettua voita
3 dl
vehnäjauhoja (tai 2 vehnää ja 1 grahamia)
1 dl
pistaasipähkinöitä
2 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
piimää
1
muna

Päälle

Tomusokeria
Pistaasipähkinämurskaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää voisula, piimä ja muna. Sekoita lopuksi taikinaan kokonaiset pistaasipähkinät.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa puoli tuntia tai kunnes koetintikku tulee puhtaana ulos.
  3. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta. Ripottele sitten päälle tomusokeria ja pistaasipähkinärouhetta.
Tarjoa esimerkiksi pistaasijäätelön kera (esim.Pirkka)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt