Reseptit
Pitkään haudutettu lammaspata

Pitkään haudutettu lammaspata
Valkosipuli, tomaatti ja rosmariini maustavat lammaspadan maukkaaksi pitkään hauduttamalla.
- 150 min
- 4 hengelle
Ainekset
- 1
- keltainen paprika
- 2
- sipulia
- 8 kynttä
- valkosipulia
- 400 g
- lampaan keittolihaa
- 400 g
- lampaan ulkofileetä
- 2 dl
- vettä
- vasikkafondia tai lihalientä
- oliiviöljyä paistamiseen
- ½ tl
- juustokuminaa
- 1,5 tl
- suolaa
- valkopippuria
- 4 oksaa
- rosmariinia
- 2 tölkkiä
- kokonaisia kuorittuja tomaatteja
- 5
- perunaa
Valmistusohjeet
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Pese ja leikkaa paprika viipaleiksi. Kuori ja paloittele sipulit neljään osaan. Murskaa valkosipulin kynnet veitsen kyljellä ja kuori ne.
- Leikkaa lihanpalat keskenään suunnilleen saman kokoisiksi, isoiksi paloiksi (noin 7 senttiä halkaisijaltaan). Sekoita vasikkafondi kahteen desilitraan vettä.
- Kuumenna padassa oliiviöljy, nosta lihat pataan ja ruskista pinta kovalla lämmöllä. Ripottele päälle puoli teelusikallista suolaa.
- Nosta ruskistuneet palat sivuun ja nosta pataan sipulit ja paprikat. Ruskista niitä, kunnes ovat paahtuneet osittain tummanruskeiksi ja padasta nousee paahteinen tuoksu.
- Lisää joukkoon valkosipulit ja lihat. Lisää mausteet ja rosmariinin oksat. Pyörittele mausteita hetki padassa ja lisää vasikkaliemi ja tomaatit. Sekoita, laita kansi päälle ja nosta uuniin kahdeksi tunniksi.
- Kuori perunat valmiiksi ja puolita ne. Lisää perunat pataan, kun paistoaikaa on jäljellä 45 minuuttia.
- Tarjoa hyvän leivän kera.
Kommentit
Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.
Kommentointiaika on päättynyt.
Näytä lisää