Pitkään haudutettu lammaspata

Valkosipuli, tomaatti ja rosmariini maustavat lammaspadan maukkaaksi pitkään hauduttamalla.
  • 150 min
  • 4 hengelle

Ainekset

1
keltainen paprika
2
sipulia
8 kynttä
valkosipulia
400 g
lampaan keittolihaa
400 g
lampaan ulkofileetä
2 dl
vettä
vasikkafondia tai lihalientä
oliiviöljyä paistamiseen
½ tl
juustokuminaa
1,5 tl
suolaa
valkopippuria
4 oksaa
rosmariinia
2 tölkkiä
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
5
perunaa

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Pese ja leikkaa paprika viipaleiksi. Kuori ja paloittele sipulit neljään osaan. Murskaa valkosipulin kynnet veitsen kyljellä ja kuori ne.
  3. Leikkaa lihanpalat keskenään suunnilleen saman kokoisiksi, isoiksi paloiksi (noin 7 senttiä halkaisijaltaan). Sekoita vasikkafondi kahteen desilitraan vettä.
  4. Kuumenna padassa oliiviöljy, nosta lihat pataan ja ruskista pinta kovalla lämmöllä. Ripottele päälle puoli teelusikallista suolaa.
  5. Nosta ruskistuneet palat sivuun ja nosta pataan sipulit ja paprikat. Ruskista niitä, kunnes ovat paahtuneet osittain tummanruskeiksi ja padasta nousee paahteinen tuoksu.
  6. Lisää joukkoon valkosipulit ja lihat. Lisää mausteet ja rosmariinin oksat. Pyörittele mausteita hetki padassa ja lisää vasikkaliemi ja tomaatit. Sekoita, laita kansi päälle ja nosta uuniin kahdeksi tunniksi.
  7. Kuori perunat valmiiksi ja puolita ne. Lisää perunat pataan, kun paistoaikaa on jäljellä 45 minuuttia.
  8. Tarjoa hyvän leivän kera.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt