Rapeat muikut ja muusia

Paista ruisjauhoissa pyöritellyt muikut rapeiksi ja tarjoile lisukkeena perunamuusia.
  • 45 min
  • 4 hengelle

Ainekset

800 g
muikkuja
1 dl
ruisjauhoja
1 tl
suolaa
hyppysellinen valkopippuria

Paistamiseen

voita

Muusi

1 kg
perunoita esim. puikulaperunaa
1 tl
suolaa
3 ½ dl
maitoa
100 g
voita
tuoretta tilliä

Valmistusohjeet

  1. Tee ensin muusi ja pidä valmis muusi kuumana 80-asteisessa uunissa.
  2. Kuori ja paloittele perunat. Keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Lisää kuumaa maitoa ja voi. Survo muusiksi ja lisää tuoretta tilliä joukkoon.
  3. Perkaa kalat halutessasi tai paista kokonaisina. Poista muikuista pää ja vedä sen mukana sisälmykset.
  4. Mausta jauhot. Kääntele kalat jauhoissa.
  5. Sulata voita pannulla ja paista kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile muusin kanssa.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt