Reseptit
Rapeat muikut ja muusia

Rapeat muikut ja muusia
Paista ruisjauhoissa pyöritellyt muikut rapeiksi ja tarjoile lisukkeena perunamuusia.
- 45 min
- 4 hengelle
Ainekset
- 800 g
- muikkuja
- 1 dl
- ruisjauhoja
- 1 tl
- suolaa
- hyppysellinen valkopippuria
Paistamiseen
- voita
Muusi
- 1 kg
- perunoita esim. puikulaperunaa
- 1 tl
- suolaa
- 3 ½ dl
- maitoa
- 100 g
- voita
- tuoretta tilliä
Valmistusohjeet
- Tee ensin muusi ja pidä valmis muusi kuumana 80-asteisessa uunissa.
- Kuori ja paloittele perunat. Keitä kypsiksi suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Lisää kuumaa maitoa ja voi. Survo muusiksi ja lisää tuoretta tilliä joukkoon.
- Perkaa kalat halutessasi tai paista kokonaisina. Poista muikuista pää ja vedä sen mukana sisälmykset.
- Mausta jauhot. Kääntele kalat jauhoissa.
- Sulata voita pannulla ja paista kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile muusin kanssa.
Kommentit
Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.
Kommentointiaika on päättynyt.
Näytä lisää