Potkarokka

Täyteläinen hernerokka saa makua luullisesta sianpotkasta.
  • 720 min
  • 6-8 hengelle

Ainekset

3 dl
kuivattuja keltaisia herneitä
2 l
vettä
1
possun savupotka luineen
1
sipuli
suolaa

Tarjolle

1
sipuli
sinappia

Valmistusohjeet

  1. Liota herneitä yön yli vedessä. Keitä herneet liotusvedessään. Kuori alussa pinnalle muodostunutta vaahtoa pois. Anna kiehua noin tunnin.
  2. Lisää hienonnettu sipuli ja potka. Jatka keittämistä noin 2–3 tuntia. Mausta suolalla tarpeen mukaan. Savupotka on suolaista, joten lisää suolaa varovasti.
  3. Anna hernekeiton jäähtyä viileässä, pidä potka vielä kokonaisena keitossa. Keitto maistuu parhaalle seuraavana päivänä lämmitettynä.
  4. Ota potka keitosta, irrota liha luista ja pilko liha keiton joukkoon tai tarjoile se erikseen.
  5. Kuumenna keitto ja tarjoile hienonnetun sipulin ja sinapin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt