Kukkakaalipizza

Kukkakaalipizza sopii myös keliaakikoille.
  • 35 min
  • 4 hengelle

Ainekset

2 l
kukkakaalia murustettuna (eli noin ½ iso kukkaali tai 1 pieni)
4 rkl
psylliumkuitua
4
kananmunaa
2 dl
raastettua parmesaania

Päälle

2 dl
laadukasta tomaattikastiketta (valmiiksi maustettua, tee itse tai osta valmis)
8 vartta
varsiparsakaalia
kourallinen
babypinaatinlehtiä
200 g
savutofua
200 g
juustoraastetta
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Raasta kukkakaali aivan pieneksi muruksi tai aja se tehosekoittimella muruksi.
  2. Kuumenna murua mikrossa pari minuuttia täysteholla.
  3. Kaada muru puhtaalle keittiöpyyhkeelle ja painele kaikki irronnut neste pyyhkeeseen. Mitä kuivempi kukkakaali on, sitä rapeampi on lopputulos.
  4. Sekoita muut pohjan aineet murun joukkoon.
  5. Tee kaksi pizzaa tästä annoksesta. Painele taikina kahdelle pellille leivinpaperin päälle pyöreään muotoon.
  6. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Esipaista pohjia 10 minuuttia.
  7. Nosta pellit uunista, levitä päälle tomaattikastike ja sen päälle loput täytteet.
  8. Nosta uuniin ja jatka paistamista 10 minuuttia. Leikkaa paloiksi. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt