Fondue

Dippaile fonduepataan maalaisleipää, perunaa ja bataattia.
  • 40 min
  • 4 hengelle

Ainekset

6
perunaa
1
pieni bataatti
250 g
mustaleima-emmentalia
400 g
Hilma-juustoa tai jotain muuta tilsit-tyyppistä
1
valkosipulin kynsi
3 dl
kuivaa ja ryhdikästä valkoviiniä (riesling)
1,5 rkl
maissitärkkelystä
mustapippuria
hyvää maalaisleipää
fonduepata, pieni valurautapata tai paksupohjainen kattila

Valmistusohjeet

  1. Kuori bataatti ja perunat, leikkaa reiluksi suupaloiksi ja keitä ne omissa kattiloissaan, suolatussa vedessä, napakan kypsiksi. Ei liian pehmeiksi, sillä muuten ne eivät pysy haarukassa juustoon dipattaessa.
  2. Raasta juustot hienoksi raasteeksi. Murskaa valkosipulin kynsi veitsen kyljellä, kuori se ja pyyhi sillä padan sisäpinta.
  3. Mittaa pataan viini. Sekoita maissitärkkelys ensin pieneen tilkkaan viiniä ja kaada se pataan samalla vispaten.
  4. Anna viinin kiehahtaa ja lisää sitten pikkuhiljaa raastettu juusto. Sulata juusto välillä sekoittaen.
  5. Kun juusto on sulanut tasaiseksi seokseksi, nosta pata telineelle pienen liekin päälle, esimerkiksi tuikkukynttilän, mikäli fonduepataa ei ole. Padan voi myös laittaa pöytään ilman liekkiä ja lämmittää sitä välillä uudestaan liedellä.
  6. Tarjoa perunoiden, bataattien ja leipäpalojen kera. Fonduetikkujen sijaan voi käyttää haarukoita. Muista huolehtia paloturvallisuudesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt