Makkara-perunavuoka

Uunimakkaran voi valmistaa näinkin. Sinappi-smetanakastike kruunaa ruoan.

Uunimakkara tehdään nyt näin. Perunat ja sinapilla maustettu smetanakastike kruunaa ruoan.

13.2.2017 11:17
Määrä4-6 hengelle
Valmistusaika85 min

Ainekset

  • 500 g

    lenkkimakkaraa

  • 500 g

    perunoita

  • öljyä ruskistamiseen

  • 120 g

    purkki smetanaa

  • 2

    kananmunaa

  • 2 rkl

    vahvaa sinappia

  • 2 tl

    sinapinsiemeniä

  • 1 rkl

    ketsuppia

  • 100 g

    mustaleima-emmentaljuustoa raastettuna

  • 1 tl

    suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja siivuta lenkki.

  2. Siivuta perunat ohuiksi siivuiksi.

  3. Pasta makkarat rapeiksi pannulla. Siirrä sivuun.

  4. Paista perunoita vähän, että ne ruskistuvat kevyesti. Niiden ei tarvitse kypsentyä.

  5. Sekoita smetanan joukkoon kananmunat, sinappi, sinapinsiemenet, ketsuppia ja puolet raastetusta juustosta.

  6. Sekoita ruskistuneet makkarat, perunat ja maustettu smetana.

  7. Kaada uunivuokaan. Ripottele päälle loput juustosta. Paista 170 asteessa noin 45 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit