Makkara-perunavuoka

Uunimakkaran voi valmistaa näinkin. Sinappi-smetanakastike kruunaa ruoan.
  • 85 min
  • 4-6 hengelle

Ainekset

500 g
lenkkimakkaraa
500 g
perunoita
öljyä ruskistamiseen
120 g
purkki smetanaa
2
kananmunaa
2 rkl
vahvaa sinappia
2 tl
sinapinsiemeniä
1 rkl
ketsuppia
100 g
mustaleima-emmentaljuustoa raastettuna
1 tl
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja siivuta lenkki.
  2. Siivuta perunat ohuiksi siivuiksi.
  3. Pasta makkarat rapeiksi pannulla. Siirrä sivuun.
  4. Paista perunoita vähän, että ne ruskistuvat kevyesti. Niiden ei tarvitse kypsentyä.
  5. Sekoita smetanan joukkoon kananmunat, sinappi, sinapinsiemenet, ketsuppia ja puolet raastetusta juustosta.
  6. Sekoita ruskistuneet makkarat, perunat ja maustettu smetana.
  7. Kaada uunivuokaan. Ripottele päälle loput juustosta. Paista 170 asteessa noin 45 minuuttia.

Kommentit

Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.

Kommentointiaika on päättynyt.

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt