Kala-tostadat

Kala-tostada on perinteinen meksikolainen ruoka, johon jokainen voi lisätä tulisuutta oman maun mukaan.

Leivitetyt kala-tostadat ovat kuin meksikolaisia kalapuikkoja.

9.2.2017 11:14
Määrä4 hengelle
Valmistusaika45 min

Ainekset

  • 400 g

    seifileetä

  • 1 pkt

    pieniä maissitortilloja (vehnätortillatkin käyvät)

  • auringonkukkaöljyä uppopaistamiseen

  • 1,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 dl

    korppujauhoja

  • 2

    kananmunaa

  • 1,5 tl

    suolaa

  • valkopippuria myllystä

  • 1 tl

    paprikajauhetta

  • auringonkukkaöljyä

Valmistusohjeet

  1. Ota pakastettu kala ajoissa sulamaan.

  2. Kaada kasariin tai paistinpannulle öljyä noin 2 senttimetrin verran. Kuumenna öljy. Pidä lähettyvillä sammutuspeitto ja kansi.

  3. Nosta tortillat yksitellen öljyyn (kaksi kerrallaan, jos pannulle mahtuu) ja paahda ne öljyssä kullanruskeiksi. Nosta tostadat talouspaperille jäähtymään. Käytetyn öljyn voi kaataa jäähtyneenä muovipulloon ja heittää roskiin.

  4. Tee kalapuikot. Mittaa vehnäjauhot laakeaan kulhoon. Mittaa toiseen kulhoon korppujauhot. Riko munat omaan kulhoon, sekoita niihin mausteet ja vatkaa hieman.

  5. Leikkaa fileistä yhteensä 8 palaa. Kasta kalan palat yksi kerrallaan, ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmuniin ja lopuksi pyörittele korppujauhoissa niin, että palat ovat paksulti korppujauhojen peitossa.

  6. Lorauta pannulle reilusti auringonkukkaöljyä, kuumenna ja paista kalan palat rapeiksi ja kullanruskeiksi molemmin puolin.

  7. Tarjoa tostadan päällä salsojen ja lisukkeiden kera. Lisäksi maistuu herkullinen ja tulinen Sriracha-kastike. Jokainen kasaa oman tostadansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit