Kala-tostadat

Kala-tostada on perinteinen meksikolainen ruoka, johon jokainen voi lisätä tulisuutta oman maun mukaan.
  • 45 min
  • 4 hengelle

Ainekset

400 g
seifileetä
1 pkt
pieniä maissitortilloja (vehnätortillatkin käyvät)
auringonkukkaöljyä uppopaistamiseen
1,5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
korppujauhoja
2
kananmunaa
1,5 tl
suolaa
valkopippuria myllystä
1 tl
paprikajauhetta
auringonkukkaöljyä

Valmistusohjeet

  1. Ota pakastettu kala ajoissa sulamaan.
  2. Kaada kasariin tai paistinpannulle öljyä noin 2 senttimetrin verran. Kuumenna öljy. Pidä lähettyvillä sammutuspeitto ja kansi.
  3. Nosta tortillat yksitellen öljyyn (kaksi kerrallaan, jos pannulle mahtuu) ja paahda ne öljyssä kullanruskeiksi. Nosta tostadat talouspaperille jäähtymään. Käytetyn öljyn voi kaataa jäähtyneenä muovipulloon ja heittää roskiin.
  4. Tee kalapuikot. Mittaa vehnäjauhot laakeaan kulhoon. Mittaa toiseen kulhoon korppujauhot. Riko munat omaan kulhoon, sekoita niihin mausteet ja vatkaa hieman.
  5. Leikkaa fileistä yhteensä 8 palaa. Kasta kalan palat yksi kerrallaan, ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmuniin ja lopuksi pyörittele korppujauhoissa niin, että palat ovat paksulti korppujauhojen peitossa.
  6. Lorauta pannulle reilusti auringonkukkaöljyä, kuumenna ja paista kalan palat rapeiksi ja kullanruskeiksi molemmin puolin.
  7. Tarjoa tostadan päällä salsojen ja lisukkeiden kera. Lisäksi maistuu herkullinen ja tulinen Sriracha-kastike. Jokainen kasaa oman tostadansa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt