Reseptit

Paahdetut uunikasvikset ja porkkana-hummusta

  • 45 min
  • 4 hengelle

Ainekset

½
kukkakaali
½ myskikurpitsa
200 g
varsiparsakaalia
1
paprika
2
punasipulia

Mausteseos

2 rkl
hunajaa
2 rkl
omena-hunajaetikkaa
1 tl
suolaa
1 tl
savupaprikajauhetta

Porkkanahummus

250 g
kypsiä kikherneitä säilykkeenä tai itse keitettynä
3 rkl
tahinia
2
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
1 tl
juustokuminaa
½
sitruunan puristettu mehu
1 tl
suolaa
vettä ja loraus oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Pilko kasvikset. Sekoita mausteseoksen aineet ja sekoita ne kasviksiin. Nosta paahtumaan uuniin noin 25 minuutiksi.
  2. Keitä porkkanat kypsiksi vedessä tai mikrota pehmeiksi. Soseuta hummuksen aineet tehosekoittimessa soseeksi. Lisää vettä sen verran, että saat hummuksesta sopivaa dippaukseen.
  3. Tarjoile paahdettujen kasvisten kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt