Paahdetut uunikasvikset ja porkkana-hummusta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paahdetut uunikasvikset ja porkkana-hummusta

Paahdetut kasvikset maistuvat hummuksen kanssa.­

6.2.2017 10:08
Määrä4 hengelle
Valmistusaika45 min

Ainekset

  • ½

    kukkakaali

  • ½ myskikurpitsa

  • 200 g

    varsiparsakaalia

  • 1

    paprika

  • 2

    punasipulia

Mausteseos

  • 2 rkl

    hunajaa

  • 2 rkl

    omena-hunajaetikkaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    savupaprikajauhetta

Porkkanahummus

  • 250 g

    kypsiä kikherneitä säilykkeenä tai itse keitettynä

  • 3 rkl

    tahinia

  • 2

    porkkanaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • ½

    sitruunan puristettu mehu

  • 1 tl

    suolaa

  • vettä ja loraus oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Pilko kasvikset. Sekoita mausteseoksen aineet ja sekoita ne kasviksiin. Nosta paahtumaan uuniin noin 25 minuutiksi.

  2. Keitä porkkanat kypsiksi vedessä tai mikrota pehmeiksi. Soseuta hummuksen aineet tehosekoittimessa soseeksi. Lisää vettä sen verran, että saat hummuksesta sopivaa dippaukseen.

  3. Tarjoile paahdettujen kasvisten kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit