Merimiespihvi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Merimiespihvi

Mehevä uuniruoka yksinkertaisista aineista.

Merimiespihvi valmistuu uunissa itsekseen.­

6.2.2017 9:47
Määrä4-6 hengelle
Valmistusaika200 min

Ainekset

  • 500–600 g

    naudan paistia

  • 2

    sipulia

  • 3 rkl

    voita

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    mustapippuria

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • voita paistamiseen

  • 1 kg

    perunaa

  • 3

    laakerinlehteä

  • 10

    maustepippuria

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    mustapippuria rouhittuna

  • 5 dl

    olutta (voit korvata oluen osittain tai kokonaan lihaliemellä)

  • 2 rkl

    voita

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa paisti ohuiksi siivuiksi ja painele niitä vähän ohuemmiksi sormin. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Ruskista sipuliviipaleet voissa. Siirrä sivuun odottamaan.

  2. Siivuta perunat ohuiksi siivuiksi.

  3. Sekoita jauhojen joukkoon suolaa ja mustapippuria. Pyörittele lihaviipaleet vehnäjauhoissa. Paista viipaleet kovalla lämmöllä voissa ruskeiksi.

  4. Nosta lihaviipaleita, perunoita ja paistettua sipulia uunipataan vuorotellen yhdessä mausteiden kanssa.

  5. Kaada hiukan olutta pannulle, kuumenna pannu nopeasti ja kaavi maut talteen. Kaada neste uunivuokaan yhdessä lopun oluen kanssa.

  6. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna pata kiehuvaksi levyllä ja nosta uuniin kahdeksi tunniksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit