Reseptit

Merimiespihvi

Mehevä uuniruoka yksinkertaisista aineista.
  • 200 min
  • 4-6 hengelle

Ainekset

500–600 g
naudan paistia
2
sipulia
3 rkl
voita
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 dl
vehnäjauhoja
voita paistamiseen
1 kg
perunaa
3
laakerinlehteä
10
maustepippuria
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
5 dl
olutta (voit korvata oluen osittain tai kokonaan lihaliemellä)
2 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa paisti ohuiksi siivuiksi ja painele niitä vähän ohuemmiksi sormin. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Ruskista sipuliviipaleet voissa. Siirrä sivuun odottamaan.
  2. Siivuta perunat ohuiksi siivuiksi.
  3. Sekoita jauhojen joukkoon suolaa ja mustapippuria. Pyörittele lihaviipaleet vehnäjauhoissa. Paista viipaleet kovalla lämmöllä voissa ruskeiksi.
  4. Nosta lihaviipaleita, perunoita ja paistettua sipulia uunipataan vuorotellen yhdessä mausteiden kanssa.
  5. Kaada hiukan olutta pannulle, kuumenna pannu nopeasti ja kaavi maut talteen. Kaada neste uunivuokaan yhdessä lopun oluen kanssa.
  6. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna pata kiehuvaksi levyllä ja nosta uuniin kahdeksi tunniksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt