Reseptit

Hunajaiset oliiviöljypannukakut

Piimään tehty pannaritaikina paistetaan oliiviöljyssä. Muhkeat pannukakut tarjoillaan hillon ja kermavaahdon kanssa.
  • 60 min
  • 6 hengelle

Ainekset

4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
ruokasoodaa
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
2 tl
vaniljaa
1
kevyesti vatkattu muna
3,5 dl
piimää
½ dl
neitsytoliiviöljyä
½ dl
hunajaa + muutama loraus viimeistelyyn

Valmistusohjeet

  1. Yhdistä ensin kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää sitten kananmuna, piimä, öljy ja hunaja, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Paista lättypannulla oliiviöljyssä ensin toinen puoli kullanruskeaksi ja käännä sitten lastalla nopeasti toisinpäin ja paista vielä hetkinen.
  3. Pannun rasvaaminen käy kätevästi joko suihkepullolla tai kastamalla pullasutia pieneen oliiviöljyastiaan.
  4. Tarjoa kermavaahdon, hillon ja ekstrahunajan kera.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt