Reseptit
Paahdettu paprika -hummus

Paahdettu paprika -hummus
- 45 min
- 6-8 hengelle
Ainekset
- 3
- paprikaa
- 1
- sitruunan mehu
- 1 prk
- kikherneitä
- 0,5 dl
- tahinia
- 2
- valkosipulin kynttä
- 3 rkl
- oliiviöljyä
- ½ tl
- juustokuminaa
- 2
- hyppysellistä suolaa
Valmistusohjeet
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen grillivastuksella.
- Pese paprikat, leikkaa paksuiksi viipaleiksi ja laita leivinpaperin päällä uunin ylätasolle paahtumaan noin 20 minuutiksi tai, kunnes paprikoiden pinta on mustunut hieman ja paprikat pehmenneet.
- Nosta kuumat paprikat kuumuutta kestävään muovipussiin (minigrip) tai pieneen pakasterasiaan ja sulje tiiviisti. Anna olla noin 10 minuuttia.
- Poista paprikoista kuori ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet.
- Kaada kikherneet korkeareunaiseen kulhoon ja lisää muut ainekset (jätä hieman paprikakuutioita koristeluun).
- Soseuta sauvasekoittimella pehmeäksi soseeksi.
Kommentit
Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.
Kommentointiaika on päättynyt.
Näytä lisää