Paahdettu paprika -hummus

  • 45 min
  • 6-8 hengelle

Ainekset

3
paprikaa
1
sitruunan mehu
1 prk
kikherneitä
0,5 dl
tahinia
2
valkosipulin kynttä
3 rkl
oliiviöljyä
½ tl
juustokuminaa
2
hyppysellistä suolaa

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen grillivastuksella.
  2. Pese paprikat, leikkaa paksuiksi viipaleiksi ja laita leivinpaperin päällä uunin ylätasolle paahtumaan noin 20 minuutiksi tai, kunnes paprikoiden pinta on mustunut hieman ja paprikat pehmenneet.
  3. Nosta kuumat paprikat kuumuutta kestävään muovipussiin (minigrip) tai pieneen pakasterasiaan ja sulje tiiviisti. Anna olla noin 10 minuuttia.
  4. Poista paprikoista kuori ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet.
  5. Kaada kikherneet korkeareunaiseen kulhoon ja lisää muut ainekset (jätä hieman paprikakuutioita koristeluun).
  6. Soseuta sauvasekoittimella pehmeäksi soseeksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt