Välimeren hummus

Hummuksen voi valmistaa myös valkoisista pavuista.
  • 45 min
  • 2-4 hengelle

Ainekset

1
kokonainen valkosipuli
timjami
lehtipersilja
basilika
rosmariini
1 prk
valkoisia papuja
0,5 dl
vettä
½
sitruunan mehu
1 rkl
oliiviöljyä
hyppysellinen suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja laita kokonainen valkosipuli kuorineen päivineen puoleksi tunniksi paahtumaan. Kun valkosipuli on pehmeä ja sisältä kuplii nestettä, nosta se jäähtymään.
  2. Hienonna yhteensä 1,5 dl yrttejä.
  3. Kaada pavut korkeaan astiaan ja lisää vesi.
  4. Purista käsin tai lusikan avulla joukkoon paahtunut valkosipuli.
  5. Lisää muut ainekset astiaan ja soseuta sauvasekoittimella.
  6. Viimeistele pinjansiemenillä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt