Kuhaa ruisleivällä

Mehevä ja kermainen kuhakastike kruunaa paahdetun ruisleivän.
  • 30 min
  • 4 hengelle

Ainekset

1
iso tai kaksi pientä kuhafileetä
reilu nokare kirnuvoita
1
purjosipuli
150 g
ranskankermaa
½
sitruunan puristettu mehu
suolaa ja mustapippuria myllystä
pieni nippu tilliä
Reissumies-leipää tai muita pyöreitä ruisleipiä
voita voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Puolita purjo ja pese se hyvin. Hienonna.
  2. Sulata voi kasarissa ja lisää purjot sekaan. Kuullota, mutta älä ruskista.
  3. Leikkaa sillä aikaa v-viilto kuhan ruotokohtaan ja poista pala ruotoineen. Pilko filee.
  4. Lisää kalafileepalat pannulle ja anna kypsyä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Tänä aikana kala hajoaa purjon sekaan.
  5. Lisää loput ainekset ja anna kiehahtaa kevyesti.
  6. Paahda ruisleivät, voitele ne ja kasaa kala-purjosipuliseos leipien päälle. Kruunaa vielä tillillä ja nauti lämpimänä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt