Seiti-fenkolikeitto

Pakasteseitistä valmistuu edullinen ja herkullinen keitto.
  • 45 min
  • 4 hengelle

Ainekset

1
paketti pakasteseitiä (400 g)
1
pussi isoja kuorittuja katkarapuja (180 g)
3
sipulia
5
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen fenkoli
4
perunaa
2
porkkanaa
1 l
kalalientä
oliiviöljyä
hyppysellinen cayennepippuria
½ tl
suolaa
1
laakerinlehti
400 g
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja

Valmistusohjeet

  1. Ota kala ja katkaravut sulamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi.
  3. Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi ja porkkanat viipaleiksi.
  4. Valmista kalaliemi.
  5. Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa keittokattilassa. Kuullota sipulit oliiviöljyssä, lisää joukkoon fenkoli. Anna vielä kuullottua hetki. Mausta cayennepippurilla ja suolalla ja tiputa sekaan laakerinlehti.
  6. Kaada joukkoon litra kalalientä, anna kiehahtaa. Lisää joukkoon porkkanat, perunat ja tomaatit (leikkaa ensin tomaatit saksilla purkissa hieman pienemmiksi).
  7. Keitä hiljaisella tulella 20 minuuttia. Lisää sulanut kala paloina ja anna keiton muhia vähintään 10 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut ja keitä, kunnes ravut ovat lämmenneet.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt