Reseptit
Seiti-fenkolikeitto

Seiti-fenkolikeitto
Pakasteseitistä valmistuu edullinen ja herkullinen keitto.
- 45 min
- 4 hengelle
Ainekset
- 1
- paketti pakasteseitiä (400 g)
- 1
- pussi isoja kuorittuja katkarapuja (180 g)
- 3
- sipulia
- 5
- valkosipulinkynttä
- 1
- keskikokoinen fenkoli
- 4
- perunaa
- 2
- porkkanaa
- 1 l
- kalalientä
- oliiviöljyä
- hyppysellinen cayennepippuria
- ½ tl
- suolaa
- 1
- laakerinlehti
- 400 g
- kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
Valmistusohjeet
- Ota kala ja katkaravut sulamaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi ja porkkanat viipaleiksi.
- Valmista kalaliemi.
- Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa keittokattilassa. Kuullota sipulit oliiviöljyssä, lisää joukkoon fenkoli. Anna vielä kuullottua hetki. Mausta cayennepippurilla ja suolalla ja tiputa sekaan laakerinlehti.
- Kaada joukkoon litra kalalientä, anna kiehahtaa. Lisää joukkoon porkkanat, perunat ja tomaatit (leikkaa ensin tomaatit saksilla purkissa hieman pienemmiksi).
- Keitä hiljaisella tulella 20 minuuttia. Lisää sulanut kala paloina ja anna keiton muhia vähintään 10 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut ja keitä, kunnes ravut ovat lämmenneet.
Kommentit
Näytä lisää