Seiti-fenkolikeitto

Pakasteseitistä valmistuu edullinen ja herkullinen keitto.

Tomaattinen fenkoli-kalakeitto on raikas idea tehdä kalakeittoa.

19.1.2017 13:34
Määrä4 hengelle
Valmistusaika45 min

Ainekset

  • 1

    paketti pakasteseitiä (400 g)

  • 1

    pussi isoja kuorittuja katkarapuja (180 g)

  • 3

    sipulia

  • 5

    valkosipulinkynttä

  • 1

    keskikokoinen fenkoli

  • 4

    perunaa

  • 2

    porkkanaa

  • 1 l

    kalalientä

  • oliiviöljyä

  • hyppysellinen cayennepippuria

  • ½ tl

    suolaa

  • 1

    laakerinlehti

  • 400 g

    kokonaisia säilöttyjä tomaatteja

Valmistusohjeet

  1. Ota kala ja katkaravut sulamaan.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi.

  3. Kuori ja leikkaa perunat kuutioiksi ja porkkanat viipaleiksi.

  4. Valmista kalaliemi.

  5. Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa keittokattilassa. Kuullota sipulit oliiviöljyssä, lisää joukkoon fenkoli. Anna vielä kuullottua hetki. Mausta cayennepippurilla ja suolalla ja tiputa sekaan laakerinlehti.

  6. Kaada joukkoon litra kalalientä, anna kiehahtaa. Lisää joukkoon porkkanat, perunat ja tomaatit (leikkaa ensin tomaatit saksilla purkissa hieman pienemmiksi).

  7. Keitä hiljaisella tulella 20 minuuttia. Lisää sulanut kala paloina ja anna keiton muhia vähintään 10 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut ja keitä, kunnes ravut ovat lämmenneet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit