Thaimaalainen kookos-kanakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Thaimaalainen kookos-kanakeitto

Mausteinen kanakeitto lämmittää.

Thaimaalaiset keitot ovat lämpimiä ja runsaita maustekirjon ansiosta.

19.1.2017 12:47
Määrä4 hengelle
Valmistusaika30 min

Ainekset

  • 1 l

    kanalientä

  • 2

    sitruunaruohoa

  • 7

    kaffirlimelehteä (kuivattuna)

  • 4 cm

    tuoretta inkivääriä

  • 500 g

    broilerin fileitä

  • 100 g

    siitakesieniä

  • 2 rkl

    kalakastiketta

  • 1 tl

    sokeria

  • n. 8

    kirsikkatomaattia

Valmistusohjeet

  1. Keitä kanaliemi.Leikkaa sitruunaruoho viiden sentin kokoisiksi paloiksi ja kuorittu inkivääri ohuiksi viipaleiksi. Hienonna chili ja laita pieneen kulhoon odottamaan tarjoilua. Lisää liemeen kaffirlimenlehdet, inkivääri ja sitruunaruoho. Leikkaa puhdistetut sienet viipaleiksi ja kanafileet kaksi senttiä paksuiksi viipaleiksi. Lisää ne liemen joukkoon. Mausta kalakastikkeella ja sokerilla. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

  2. Leikkaa tomaatit puoliksi. Lisää kattilaan kookosmaito ja tomaatit ja anna kiehahtaa. Viimeistele chilillä.

  3. Jos haluat, voit ennen kanan ja sienien lisäämistä siivilöidä mausteet pois liemestä. Siirrä kovat mausteet sivuun syödessäsi. Etenkin sitruunaruoho on puisevaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit