Paahdettu kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeitto on lempeä. Proteiinia keittoon tuovat kikherneet.
  • 45 min
  • 4-6 hengelle

Ainekset

n. 900 g
kukkakaalia
5
valkosipulinkynttä
250 g
keitettyjä kikherneitä (esim. säilyke)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl
suolaa
2
perunaa
2
kasvisliemifondikuutiota
1,4
litraa vettä
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
1 dl
kermaa
timjamia
maalaisleipää

Valmistusohjeet

  1. Irrota kukkakaalista kukat noin kolmen senttimetrin kokoisiin paloihin ja nosta ne uunivuokaan. Kaada joukkoon valutetut kikherneet. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää myös ne vuokaan. Mittaa joukkoon oliiviöljy ja suola. Laita 200-asteiseen uuniin paahtumaan 30 minuutiksi.
  2. Tee sillä aikaa kasvisliemi isoon kattilaan. Mittaa kattilaan vesi ja laita kasvisliemifondit joukkoon.
  3. Kuori kaksi perunaa ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Keitä perunat kasvisliemessä kypsiksi rakosillaan olevan kannen alla.
  4. Kun kukkakaalit ovat pehmeitä ja saaneet paahteisen värin, ne ovat valmiita.
  5. Kaada paahtunut kukkakaalisekoitus kasvisliemen joukkoon (voit säästää muutaman herneen ja kukan koristelua varten) ja anna kiehahtaa. Lisää keittoon kerma ja soseuta sauvasekoittimella silkkiseksi keitoksi. Anna kiehahtaa, koristele timjamin lehdillä, paahdetuilla kukkakaalin kukilla ja kikherneillä ja tarjoa maalaisleivän kera.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt