Reseptit
Intialainen hernecurry kananmunalla

Intialainen hernecurry kananmunalla
Kotimainen kuorittu hernerouhe on mainio arkiruokien proteiinipommi.
- 45 min
- 6 hengelle
Ainekset
Currytahna
- 4
- salottisipulia
- 4
- valkosipulinkynttä
- 2 rkl
- voita tai kirkastettua voita
- 2 rkl
- raastettua inkivääriä ja 2 tl raastettua kurkumaa (tai 2 tl jauhettua)
- 2
- punaista keskivahvaa chiliä
- 2 rkl
- mausteseosta, jossa on korianterinsiemeniä, juustokuminansiemeniä, garam masalaa ja suolaa
- 2 rkl
- tomaattipyreetä
- 4 rkl
- voita tai kirkastettua voita
Kastike
- 2 dl
- kuorittua hernerouhetta
- 400 ml
- tölkki tomaattimurskaa tai 400 g tuoreita kypsiä tomaatteja pilkottuna
- 3 dl
- kasvislientä
- 400 ml
- säilyketölkki kookoskermaa
- 6
- pehmeäksi keitettyä kananmunaa
Valmistusohjeet
- Sekoita kaikki mausteseoksen aineet tehosekoittimessa soseeksi.
- Lisää maustetahna kattilaan ja kuullota 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
- Huuhtele hernerouhe ja lisää se kasariin. Lisää nesteet. Anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes herneet ovat pehmenneet. Sekoittele välillä.
- Lisää munat kastikkeeseen kuorittuina.
Kommentit
Artikkelin kommentointi ei ole käytössä.
Kommentointiaika on päättynyt.
Näytä lisää