Haukea ja munakastiketta

Kotimainen hauki on maukas ja edullinen ruoka. Sitä pitäisi syödä paljon useammin.
  • 30 min
  • 4 hengelle

Ainekset

600 g
haukifileetä
suolaa
valkopippuria myllystä

Kastike

4
kananmunaa
2 dl
kuohukermaa
4
keltuaista
1 dl
kalalientä
2 rkl
hienonnettua tilliä
1 tl
suolaa
valkopippuria myllystä
1 tl
sitruunankuorta
1 rkl
sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kalafilee halutessasi ruodottomaksi. Y-ruoto on hankala poistaa, mutta harjoittelu tekee mestarin. Vaikka filee vähän hajoaa, sillä ei ole väliä.
  2. Suolaa ja pippuroi fileet. Jätä maustumaan siksi aikaa, kun teet kastikkeen.
  3. Keitä munat koviksi eli noin 7–8 minuuttia.
  4. Sekoita kerman joukkoon keltuaiset. Kuumenna kalaliemi ja mausta se suolalla, pippurilla, sitruunankuorella ja -mehulla. Kaada kerma-keltuaisseos ohuena nauhana kuumaan liemeen. Vispaa käsivispilällä koko ajan. Pidä kastike pienellä lämmöllä ja vispaa kunnes kastike paksuuntuu eli noin 10-15 minuuttia. Keltuainen vaahtoaa ensin pitkään. Sakeutuessaan kastike ei enää vaahtoa ja kastike muuttuu paksummaksi.
  5. Kuutioi keitetyt kananmunat ja lisää ne kastikkeeseen tillin kanssa.
  6. Paista kalafileet voissa noin neljän minuutin ajan molemmilta puolilta ja tarjoile kastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt