Tartarpihvi

Laadukkaasta naudanlihasta valmistuu tyylikäs alkuruoka tartar.

Tartarpihvi tarjoillaan keltuaisen ja kapristen kera.

13.1.2017 10:03
Määrä4 hengelle
Valmistusaika20 min

Ainekset

  • 600 g

    korkeatasoista naudan fileetä, joka jauhetaan lihatiskillä (Muista kertoa, että tulee tartaria varten, jotta saat varmasti tuoretta lihaa.)

  • 3 rkl

    pikkukapriksia

  • 2 dl

    lehtipersiljaa silputtuna

  • 2

    sipulia

  • 2 rkl

    Dijon-sinappia

  • suolaa ja pippuria

  • 4

    kananmunaa

  • Dijon-sinappia

  • pieniä pikkelöityjä kurkkuja

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja pilko sipulit mahdollisimman pieniksi. Silppua lehtipersilja.

  2. Ota tuore jauheliha kulhoon. Lisää sipulit ja lehtipersilja sekä kaprikset ja 2 rkl sinappia tasaisesti jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ainekset kevyesti keskenään niin, että jauheliha pysyy ilmavana, mutta ainekset sekoittuvat tasaiseksi.

  3. Muodosta jauhelihasta pihvit käsin muotoilemalla, tiivistämättä niitä liikaa, tai käytä muottia. Aseta pihvit annoslautaselle.

  4. Pese ja kuivaa kananmunan kuoret. Halkaise munat erottaen keltuaiset. Jätä keltuainen kuoren puolikkaan sisään ja aseta se pihvin päälle.

  5. Tarjoile pikkukurkkujen ja Dijon-sinapin kera. Myös ranskalaiset perunat sopivat lisukkeeksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit